Klachten en problemen

De Psycholoog heeft veel ervaring in de hulpverlening en grondige kennis van psychische problemen en behandelvormen. Daardoor kun je voor een scala aan klachten en problemen bij de psychologische praktijk terecht. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Niet goed in je vel

Soms zit je even niet zo lekker in je vel. Meestal gaat dit snel voorbij. Maar soms duren deze problemen langer en kan je er niet helemaal de vinger op leggen hoe het komt. Wanneer het niet lukt om hier zelf uit te komen, kan het fijn zijn als er iemand met je meedenkt. Vaak zijn dit vrienden of familie, maar het kan ook zinvol zijn om hier professionele hulp bij te zoeken. De Psycholoog kan samen met jou in kaart brengen wat het probleem is, uitzoeken wat er nodig is om je weer goed te voelen en je helpen die stappen dan ook te zetten.

Angst en stemmingsklachten

Iedereen is wel eens bang en iedereen heeft wel eens een dip. Daar is over het algemeen goed mee te leven. Maar wanneer je angsten of je stemming je erg gaan hinderen in je dagelijks leven, raad ik aan om eens met een psycholoog te gaan praten. Je kunt dan denken aan depressieve gevoelens, slaapproblemen, veel piekeren, niet meer kunnen genieten, situaties vermijden, schuldgevoelens, paniek, prikkelbaarheid, onzekerheid, spanningsklachten en dergelijke. Dit zijn voorbeelden van problemen waar De Psycholoog goed bij kan helpen.

Werk en studieproblemen

Bij dit soort problemen kun je denken aan conflicten met je werkgever of je collega’s, stress, burn-out, niet op je plek zitten in je baan en niet weten wat je dan wel wil, moeite met solliciteren, balans tussen werk en gezin en dergelijke. En ook in je studie kun je tegen problemen aanlopen, zoals bijvoorbeeld niet goed kunnen plannen, uitstelgedrag, moeite met concentreren, faalangst, perfectionisme, problemen met studie- of huisgenoten, stressklachten en dergelijke. De Psycholoog is goed thuis in dit gebied.

Verlies en levensvragen

De Psycholoog biedt ook therapie wanneer je een verlies te verwerken hebt, eenzaam bent, kampt met gevoelens van zinloosheid en leegte, moeite hebt met relaties of wanneer je je afvraagt wie je bent en wat je wil.

Relatieproblemen

Het is erg ondermijnend wanneer het in je relatie niet goed gaat en dit roept meestal veel emoties op. Twijfel, wanhoop, woede, angst en verdriet. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van vreemdgaan, ruzies of juist een gebrek daaraan, uit elkaar gegroeid zijn, problemen in de seksuele relatie, moeilijk met elkaar kunnen praten, levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld ziekte of overlijden) waar jullie verschillend mee omgaan enzovoorts. Wanneer je hier samen niet uitkomt, is het de moeite waard om hulp te zoeken bij een relatietherapeut zoals De Psycholoog. Ik kan met jullie meekijken wat er nu misgaat waardoor de problemen ontstaan en helpen om het anders te doen.

Gezinsproblemen en familieproblemen

Ook wanneer het in je gezin of familie niet lekker loopt, kan het zinvol zijn om je met je gezin aan te melden bij De Psycholoog. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Onderlinge spanningen tussen gezins- of familieleden
  • Er zijn ruzies of er wordt juist niet meer met elkaar gepraat
  • De problemen van een gezinslid hebben impact op het hele gezin
  • Je hebt een samengesteld gezin na scheiding of overlijden en dat loopt nog niet zoals je zou willen

De Psycholoog biedt behandeling aan gezinnen en families met kinderen van 12 jaar en ouder. Ook gezinnen met volwassen kinderen zijn welkom.

Overleg

Wanneer je twijfelt of je met jouw probleem of klacht terecht kan bij De Psycholoog, kun je je situatie gewoon voorleggen en dan kijken we samen welke hulp het beste bij jouw vraag en jouw situatie past. Dus bel of mail gerust om te overleggen, dan denk ik graag met je mee.