De Psycholoog - Wat ik doe

Op deze pagina kun je lezen wat ik doe: over klachten en problemen, de verschillende soorten therapie bij De Psycholoog, de tijdsduur van de behandeling en over de verschillende werkvormen die ik inzet.

Welke klachten en problemen

Wanneer je vast loopt en daar last van hebt, kan het zinvol zijn om psychologische hulp te zoeken. Je kunt bij De Psycholoog terecht voor een breed scala aan psychische en/of sociale problemen, bijvoorbeeld wanneer je somber of gespannen bent, of als je vervelende dingen meemaakt. Maar ook bij andere klachten en problemen is er behandeling mogelijk. Klik in het menu voor meer informatie over wat ik doe.

Soorten therapie

Je kunt bij De Psycholoog terecht voor individuele hulp en voor gesprekken samen met je partner, je gezin/familie of andere mensen die belangrijk voor je zijn. Het hangt van je klachten en problemen af wat voor jou de best passende behandeling is: individuele therapie, relatietherapie of gezinstherapie. Het is ook afhankelijk van wat er mogelijk is in jouw situatie. Bij ‘soorten therapie’ vind je meer informatie over de mogelijkheden die er zijn bij De Psycholoog.

Korte of langer durende therapie

De hulp is erop gericht dat je zo snel mogelijk weer zonder therapie kan. Vaak zijn 5 tot 10 sessies voldoende. Soms kan het traject nog korter zijn en soms is langer durende behandeling nodig. De duur van de therapie hangt af van wat er aan de hand is, wat je mogelijkheden zijn en van wat jij wil daarmee wil bereiken. Meer over dit onderwerp kun je lezen bij ‘aantal sessies’.

Manier van werken

Praten is een belangrijk onderdeel van de therapie. Maar soms heeft het meer effect om naast praten ook op andere manieren met elkaar te werken. Om die reden maak ik ook gebruik van oefeningen, lichaamsgericht werk en creatieve werkvormen. Wat ik doe, bepalen we in overleg. We bespreken wat het beste bij je past en wat er op dat moment nodig is om verder te komen. Meer informatie over mijn manier van werken lees je bij ‘werkvormen’.

Meer informatie over wat ik doe

In de subpagina's vind je meer informatie over bovenstaande onderwerpen. Maar je kunt natuurlijk ook mailen of bellen als je vragen hebt over wat ik doe.