De Psycholoog - Wie ik ben

Foto Anneke de Vries

Ervaring
Mijn naam is Anneke de Vries. Ik heb Klinische – en Gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Ik liep stage als psycholoog bij het Riagg in Rotterdam. Daar behandelde ik mensen die last hadden van angst, spanning en depressieve klachten. Tijdens mijn afstuderen werkte ik in een psychologische praktijk. Daarna heb ik ruim 4 jaar in een TBS- kliniek gewerkt en 6 jaar in de jeugdzorg (als gezinsbehandelaar, gedragsdeskundige en behandelcoördinator). En sinds 2010 werk ik met veel plezier in mijn eigen psychologische praktijk. In 2014 heb ik een vierjarige aanvullende opleiding afgerond: Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltexperiëntiele Relatie- en Gezinstherapie bij het Kempler Instituut Nederland. Naast mijn praktijk ben ik gastdocent op de Hogeschool Leiden. Daar geef ik training aan maatschappelijk werkers in opleiding en superviseer ik oefengesprekken. Ook ben ik scriptiebegeleider bij het Kempler Instituut.

Lidmaatschap
Ik ben lid van de NVAGT. Dat is de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie. Ik ben aangesloten bij de koepelorganisatie NAP (Nederlandse Associatie voor Psychotherapie) en in bezit van het ECP (Europees Certificaat Psychotherapie). Deze registratie geeft aan dat mijn opleiding van dezelfde kwaliteit is als die van een BIG-geregistreerd psycholoog. Daarnaast ben ik lid van de CVPPP, een christelijke vakvereniging voor psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. Verder maak ik deel uit van een intervisiegroep; een groep collega's met wie ik regelmatig overleg. We helpen elkaar over en weer om ons werk goed te blijven doen. Ook volg ik regelmatig bijscholing en deskundigheidsbevordering.
 
Uitgangspunten

  • Kwaliteit en professionaliteit
  • Persoonlijk, betrokken en rechtstreeks omgaan met jezelf en anderen (geldt ook voor de therapeut!)
  • Samenwerken op basis van gelijkwaardigheid
  • Behandeling bestaat uit het begrijpen van oude ervaringen èn het opdoen van nieuwe ervaringen
  • Je bent méér dan je diagnose of probleem; ieder mens is uniek en heeft zijn sterke kanten en mogelijkheden
  • Je maakt deel uit van je omgeving; partner/gezin en belangrijke anderen zijn ook welkom
  • Professionele hulp is tijdelijk, erop gericht dat je zo snel mogelijk weer zelf verder kan 

Missie
Ik houd altijd in het oog dat ik net zo goed op jouw plek had kunnen zitten, als cliënt. Dan stel ik mij de vraag hoe ik behandeld zou willen worden. En dan kom ik op het volgende: ik wil een deskundige, maar dan wel een die ook oog heeft voor mij (èn zichzelf) als mens. Want niemand wil een patiënt zijn, maar gewoon zichzelf. En dat is wat ik als behandelaar voor jou wil zijn. Ik wil jou zien als jezelf. En ik wil je weer helpen geloven dat dat prachtig is, je weer sterker en beter in het leven laten staan, zodat je weer zelf verder kunt.