De Psycholoog - Hoe het werkt

Informatie en aanmelding
Je kunt De Psycholoog vrijblijvend bellen of mailen voor informatie of advies. Je kunt je natuurlijk ook meteen aanmelden. Als je de voicemail krijgt, nodig ik je uit om een boodschap in te spreken (incl. naam en telefoonnummer). Ik neem dan snel contact met je op.

Telefonische aanmelding
Ik vind het belangrijk dat je de hulp krijgt die je nodig hebt. Daarom zal ik bij de telefonische aanmelding kort ingaan op je problemen en je situatie. Niet om uitgebreid je problemen te bespreken, maar om een snelle inschatting te kunnen maken of je goed zit bij mijn praktijk. En jij kunt op die manier kijken of het klikt, want dat is ook belangrijk. Als blijkt dat ik niet de juiste hulp in huis heb, zal ik je zo goed mogelijk adviseren over andere mogelijkheden. Ik ben goed op de hoogte van het aanbod in de regio en hoe het werkt in de geestelijke gezondheidszorg en de jeugdzorg.

Behandeling
Bij de aanmelding kunnen we meteen een afspraak maken voor een eerste gesprek. Vaak kan dit al binnen een of twee weken na je aanmelding. Soms is er helaas een wachtlijst. Ik streef naar een zo kort mogelijke behandeling, dat is tussen de 5 en 10 gesprekken. Soms zal minder dan 5 gesprekken al voldoende zijn en soms is er toch langer nodig dan 10 gesprekken. Alles in overleg. Je kunt meer hierover lezen bij 'aantal sessies'.

Een therapiegesprek duurt tussen de 45 en 90 minuten. Een individueel gesprek meestal tussen 45 en 60 minuten en een relatie- of gezinsgesprek meestal 90 minuten. Ik vind het belangrijker dat een onderwerp goed doorgewerkt wordt dan dat de tijd precies klopt. De behandeling bestaat uit gesprekken en waar nodig praktische oefeningen. Hierdoor krijg je inzicht in je problemen en mogelijkheden en doe je bovendien ter plekke nieuwe ervaringen op. Op die manier kan verandering snel en blijvend zijn. Meer over hoe het werkt kun je lezen bij 'soorten therapie' en 'werkvormen'

Kosten

Aan de therapie zijn kosten verbonden. Het tarief voor een individueel gespek is €90,- per gesprek, voor relatietherapie is €121,- per gesprek (incl. BTW) en gezinstherapie €170,00 (incl. BTW) per gesprek. De hulp wordt door veel zorgverzekeringen gedeeltelijk vergoed als men aanvullend verzekerd. Meer informatie over de tarieven en betaling kun je lezen bij 'kosten' in het submenu. 

Locatie
De Psycholoog is een professionele praktijk in de Merenwijk in Leiden met een persoonlijke, huiselijke sfeer. Ik wil je een plek bieden die laagdrempelig, gastvrij en ontspannen is. We kunnen ook afspreken dat we de gesprekken ergens anders doen, bijvoorbeeld bij jou thuis of juist in een meer neutrale omgeving. Meer informatie over de locatie en bereikbaarheid kun je lezen bij 'route'. 

Ga naar het submenu voor informatie over de kosten van de behandeling en de bereikbaarheid van de praktijk.

Klachten

Ik doe er alles aan om je op een goede en respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het zijn dat je ergens niet tevreden over ben. Ga naar het submenu voor informatie over het klachtreglement.

Privacy

Ik ben gehouden aan de wetgeving rondom privacy. Dit betekent onder meer dat ik:
• zorgvuldig omga met je persoonlijke en medische gegevens
• er voor zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot je gegevens.                                                                                                                                                                                                                  Meer hierover is te lezen in het submenu onder de knop privacy